ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 

Πορνό εναντίον Google

Επιστήμη & Τεχνολογία»

Δημοσίευση: 22 Μαϊ. 2007

Με μηνύσεις απάντησαν πορνογράφοι στη δυνατότητα αναζήτησης των φωτογραφιών τους με λέξεις-κλειδιά που δίνει η Google.

Δικτυακός τόπος με φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου κατέθεσε μήνυση εναντίον του Google γιατί η μηχανή αναζήτησης, πατώντας την επιλογή "εικόνες" εμφάνιζε εικόνες της ιστοσελίδας σε παράθυρο του Google.

Οι υπεύθυνοι του δικτυακού τόπου υποστήριξαν ότι αποκομίστηκαν κέρδη από συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας από τη διακίνηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών.

Παρά το ότι η Google πρωτόδικα καταδικάστηκε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, οι δικηγόροι της εταιρείας υποστήριξαν ότι αυτό έγινε ακούσια.

Έτσι, στη συνέχεια της διαδικασίας ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η ιστοσελίδα του Google μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν η δήλωση ενός από τους δικαστές, ο οποίος δήλωσε ότι "Τα δημόσια οφέλη της Google ξεπερνούν αρκετά το ζήτημα που προέκυψε με τις επίμαχες φωτογραφίες".

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Συνδέσεις

 

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής