ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 

Arduino για ρομποτική και αυτοματισμούς

Επιστήμη & Τεχνολογία»

Δημοσίευση: 01 Φεβ. 2010

Το Arduino είναι μια μικρή συσκευή που συνδέεται με USB στον υπολογιστή.

Με το Arduino καλλιτέχνες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, χομπίστες, μαθητές και φοιτητές μαθαίνουν προγραμματισμό και κατασκευάζουν ολόκληρα έργα για αυτοματισμούς και εφαρμογές ρομποτικής.

Έτσι ειδικά τα παιδιά που ξεκινούν προγραμματισμό μαθαίνουν να αναβοσβήνουν Led-άκια σε γλώσσα Wiring που μοιάζει με c/c++ χάρη στο Arduino.

Η πλακέτα του Arduino αποτελείται από έναν μικρό επεξεργαστή ανοικτού κώδικα στον οποίο μπορεί κανείς να προγραμματίσει ακόμη κι αν είναι αρχάριος μέσω του δικού του δωρεάν προγράμματος (IDE: Integrated Development Environment) που τρέχει σε Windows, Linux και MAC OS X (<a href="http://www.internetnow.gr/agora/37-arduino-software.html" target="_blank">Arduino software</a>).

Στο Arduino συνδέονται Led-άκια, ροοστάτες, θύρα ethernet για να γίνει webserver και επικοινωνία μέσω bluetooth.

Επειδή λογισμικό και υλικό είναι δεμένα, ευέλικτα και δοκιμασμένα, με το Arduino κατασκευάζονται εφαρμογές, οι οποίες αλληλεπιδρούν μεταξύ υπολογιστών-χρηστών-περιβάλλοντος.

Ξεκινώντας να προγραμματίσει κανείς με το Arduino συνδέει τα Led-άκια, τους αισθητήρες και τις προεκτάσεις επικοινωνίας και ξεκινά την διάδραση με όπλο τη φαντασία...

<b>Περισσότερα:</b>
<a href="http://www.arduino.cc" target="_blank">Επίσημος δικτυακός τόπος Arduino</a>
<a href="http://www.internetnow.gr/agora" target="_blank">Ελληνικό ηλεκτρονικό καστάστημα αγοράς Arduino</a>
 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Συνδέσεις

 

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής