ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 

Το τηλέφωνό σου θα σε προδώσει

Επιστήμη & Τεχνολογία»

Δημοσίευση: 11 Μαϊ. 2010

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε απλώς πως με τριγωνομετρισμό μεταξύ των κεραιών είναι δυνατόν να καταλάβουμε που βρίσκεται ένα κινητό τηλέφωνο (άρα προφανώς και ο κάτοχός του).

Αμερικανική εταιρεία λοιπόν δημιούργησε ειδικούς αλγορίθμους ώστε από τις κινήσεις των κατόχων τηλεφώνων να μαντεύει το φύλο, την ηλικία και τις προτιμήσεις των ανθρώπων.

Συλλέγοντας δεδομένα από διάφορες πηγές όπως το GPS της συσκευής μας, τα wifi δίκτυα που χρησιμοποιούμε κ.λπ. οι δημιουργοί της νέας υπηρεσίας ονειρεύονται να μας προτείνουν να παρακολουθήσουμε video που θα διαρκούν όσο και το ταξίδι μας με το τραίνο ή να μας δίνουν αποτελέσματα στις αναζητήσεις μας που γίνονται με data σύνδεση τα οποία να ανταποκρίνονται καλύτερα στο σημείο που βρισκόμαστε εκείνη τη στιγμή.

http://www.lemonde.fr/technologies/article/2010/05/10/le-telephone-qui-en-savait-trop_1349089_651865.html

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής