ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 

Παράνομα τα «εργαλεία χάκινγκ» στη Γερμανία

Απ-Ανθή-σματα»

Δημοσίευση: 04 Σεπ. 2007  | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ. 2007

Έγκλημα θεωρείται πλέον στην Γερμανία η κατασκευή, η πώληση, η διανομή και η κατοχή των επονομαζόμενων εργαλείων χάκινγκ. Η σχετική πρόταση έγινε νόμος από τα μέσα Αυγούστου και προβλέπει ποινές φυλάκισης έως και 10 ετών. Ωστόσο, ο νόμος αυτός έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού θεωρείται ότι θα αποτελέσει τροχοπέδη όχι μόνο για την έρευνα στο πεδίο της ασφάλειας αλλά και για τους διαχειριστές συστημάτων και δικτύων, δεδομένου ότι από τη δαγκάνα του δεν εξαιρούνται κοινά εργαλεία όπως το nmap -utility ανοικτού λογισμικού για την χαρτογράφηση δικτύων- και το εξαιρετικά δημοφιλές Nessus (nessus.org)-αναζήτηση κενών ασφαλείας, απαιτούμενων ενημερώσεων κ.ά. Ως αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις μετακομίζουν εκτός γερμανικών συνόρων. (ο νόμος δημοσιεύεται στα γερμανικά στη διεύθυνση http://bundestag.de/ausschuesse/a06/anhoerungen/15_Computerkriminalitaet/01_Gesetz.pdf)
Λέξεις κλειδιά

Γερμανία, νόμος, hacking, χάκινγκ

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής