ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Πρώτο βραβείο για τη Βρετανία και καλά νέα για την Ελλάδα

Πρώτο βραβείο για τη Βρετανία και καλά νέα για την Ελλάδα

Το blog του τέως Βρετανού Πρέσβη, Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν »

Δημοσίευση: 08 Νοε. 2010

Σήμερα θα περηφανευτώ λίγο, παρακαλώ συγχωρέστε με.  Ο Βρετανικός Οργανισμός Εμπορίου & Επενδύσεων (UK Trade & Investment)  βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών για την καλύτερη προώθηση του Βρετανικού εμπορίου και επενδύσεων. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει την επιτυχία του Οργανισμού να προσαρμοστεί στις ανάγκες ενός όλο και πιο ανταγωνιστικού παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος καθώς τους τελευταίους 12 μήνες βοήθησε περίπου 25.000 επιχειρήσεις να φέρουν 5 δις στερλίνες στην Βρετανική οικονομία.  Πώς το καταφέραμε αυτό?  Αντιμετωπίζουμε το διεθνές εμπόριο ως ευκαιρία και όχι ως απειλή. Και συνεργαζόμαστε στενά τόσο με έμπειρους εξαγωγείς όσο και με επιχειρήσεις, μεγάλες αλλά και μικρομεσαίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμα εμπειρία στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον:  τις βοηθούμε να αναπτύσσουν στρατηγική και να τη μετουσιώνουν σε πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα.  Στις μέρες μας η επιτυχία εξαρτάται επίσης από την δυνατότητα κατανόησης των διαφορετικών αποχρώσεων που έχουν οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.  Η επιχειρηματικότητα δε μπορεί πλέον να επικεντρώνεται στην παραγωγή βάσει αναγκών.

Ο Βρετανικός Οργανισμός Εμπορίου & Επενδύσεων (UK Trade & Investment) είναι κυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος συνδιοικείται από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Βρετανικό Υπουργείο Εμπορίου. Έχει την έδρα του στο Λονδίνο αλλά και παρουσία σε όλες τις Πρεσβείες της Βρετανίας ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της  Αθήνας. Εδώ στην Ελλάδα, συνεργαζόμαστε με γνωστές και καταξιωμένες Βρετανικές επιχειρήσεις, στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των υπηρεσιών αλλά και με εξειδικευμένες εταιρείες στον τομέα της ναυτιλίας και ο ρόλος μας είναι να τις βοηθούμε να εντοπίζουν νέες ευκαιρίες. Καθώς η ελληνική Κυβέρνηση προχωρά στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αναμένεται να υπάρξουν νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνεργαστούν με βρετανικές, προς όφελος των υπαλλήλων τους, των καταναλωτών και των φορολογουμένων.  Αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο ώστε για να φέρουμε νέες βρετανικές φίρμες στην ελληνική αγορά. Εσείς  ποιά βρετανικά ονόματα θα θέλατε να δείτε στην Ελλάδα?

Και τα καλά νέα για την Ελλάδα? Με δύο λέξεις: εμπόριο και επενδύσεις.

Το εμπόριο, όπως και το ταγκό, θέλει δύο. Με αυτή την έννοια η ανάδειξη επιχειρηματικών ευκαιριών για βρετανικές εταιρίες στην Ελλάδα σημαίνει ευκαιρίες και για ελληνικές εταιρείες. Ένα τηλεφώνημα στην ομάδα του Βρετανικού Οργανισμού Εμπορίου & Επενδύσεων (UK Trade & Investment) στην Αθήνα (τηλ. 210 7272 648 και email: trade.athens@fco.gov.uk ) είναι ο πιο εύκολος τρόπος να έρθει κανείς σε επαφή με Βρετανούς  εταίρους και προμηθευτές.

Παράλληλα συνεισφέρουμε και στις επενδύσεις.  Ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μου είναι η υποστήριξη βρετανικών επιχειρήσεων που θέλουν να αναπτύξουν δραστηριότητα στην Ελλάδα.  Αυτό σημαίνει τακτικές συναντήσεις με Έλληνες υπουργούς και αξιωματούχους  προκειμένου να διασφαλιστεί ένα επιχειρηματικό περιβάλλον ανοιχτό σε σε νέες πρωτοβουλίες.  Γι’ αυτό και με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα πρόσφατα στα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής της ΕΛΑΙΣ-UNILEVER HELLAS στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Η UNILEVER-HELLAS είναι μέλος του  Ομίλου UNILEVER, Βρετανικών και Ολλανδικών συμφερόντων, και η νέα αυτή μονάδα παραγωγής αποτελεί μέρος ενός επενδυτικού προγράμματος αξίας 200 εκατ. Ευρώ. Καλά νέα για τη Βρετανία, καλά νέα και για την Ελλάδα – και ένας ακόμα λόγος για να περηφανευτώ.

Λέξεις κλειδιά

εμπόριο, επενδύσεις, επιχειρήσεις

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής