ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Μαζική παραγωγή εγχειρίσεων ανοικτής καρδιάς

Μαζική παραγωγή εγχειρίσεων ανοικτής καρδιάς

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 26 Ιαν. 2011

DSC06063photo © 2010 Andy G | more info (via: Wylio)

Ο ινδός καρδιολόγος Dr. Shetty είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας ως ο καρδιολόγος της μητέρας Τερέζας. Σήμερα όμως εξελίσσεται στον Henry Ford της υγείας.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο του είναι το Narayana Hrudayalaya δυναμικότητας 1.000 κρεβατιών και σε αυτό εκτελούνται ακόμη και οι δυσκολότερες εγχειρίσεις καρδιάς με κόστος 5 φορές χαμηλότερο απ’ ό,τι στις ΗΠΑ.

Και μην νομίζετε πως αυτό γίνεται σε βάρος της ποιότητας. Το ποσοστό θνησιμότητας 30 ημέρες μετά την επέμβαση στοNarayana Hrudayalaya είναι 1,4% έναντι 1,95% στις ΗΠΑ.

Το μυστικό βρίσκεται στις οικονομίες κλίμακας, καθώς οι χειρούργοι αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό εκτελούν περίπου διπλάσιες επεμβάσεις το χρόνο απ’ ό,τι ο μέσος δυτικός γιατρός. Αποκτούν λοιπόν γρήγορα μεγαλύτερη εμπειρία.

Επόμενος στόχος του Dr. Shetty είναι η κατασκευή ενός καρδιολογικού νοσοκομείου στα νησιά Καϋμάν. Έτσι, οι ασθενείς από τις ΗΠΑ θα μπορούν να βρουν σε απόσταση μιας ώρας με το αεροπλάνο ένα νοσοκομείο με κόστος μισό από τα αντίστοιχα της χώρα τους.

Έχει και τα καλά της η παγκοσμιοποίηση.

http://online.wsj.com/article/SB125875892887958111.html

[Εκπαίδευση_και_κοινωνική_επανένταξη_ευάλωτων_ομάδων]

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής