ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Περπατώντας στην Πομπηία με την Αργυρώ

Περπατώντας στην Πομπηία με την Αργυρώ

Πυξίδα»

Δημοσίευση: 21 Απρ. 2011

Η Αργυρώ βρέθηκε στην αρχαία Πομπηία και βίωσε μια εμπειρία πραγματικά ανεπανάληπτη. Περπάτησε στους αρχαίους δρόμους, επισκέφτηκε τις επαύλεις, πήγε στα μαγαζιά, ακόμα και στο θέατρο, έτσι όπως έκαναν πριν χρόνια, μέχρι εκείνη την αποφράδα ημέρα του 79 μΧ που ο Βεζούβιος βρυχήθηκε, εκτοξεύοντας λάβα και θανατηφόρα πυροκλαστικά κύματα.

Δύο ημέρες διήρκεσε ο θυμός του ηφαιστείου, με αποδέκτες την Πομπηία και την αδερφή πόλη της, Ερκουλένιουμ (Herculaneum). Η Πομπηία θάφτηκε κάτω από έξι μέτρα στάχτης και λάβας και παρέμεινε κρυμμένη από το φως του ήλιου για περισσότερα από 1.500 χρόνια. Μέχρις ότου ανακαλύφθηκε τυχαία το 1599 κατά τη διάρκεια εσκαφής για τη διάνοιξη υποβρυχίου καναλιού με σκοπό την εκτροπή της ροής του ποταμού Samo.

Ο αρχιτέκτονας Domenico Fontana που κλήθηκε να εξετάσει την ανακάλυψη προτίμησε να καλύψει ξανά τις νωπογραφίες που είχαν έρθει στο φως. Ωστόσο το 1738 εργάτες που εργάζονταν για τη θεμελίωση το θερινού παλατιού του βασιλιά της Νάπολη, Καρόλου έφεραν ξανά στο φως την αρχαία πόλη, μονίμως πλέον.

Η Πομπηία έχει χαρακτηριστεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και δέχεται ετησίως περίπου 2.5 εκατ. επισκέπτες.

Ας περιηγηθούμε στους δρόμους της μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Αργυρούς.

Λέξεις κλειδιά

Ιταλία, Αργυρώ

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Συνδέσεις

 

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής