ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Ομαδική άμυνα στον Πάρκερ και 40 λεπτά αυτοσυγκέντρωση!

Ομαδική άμυνα στον Πάρκερ και 40 λεπτά αυτοσυγκέντρωση!

Αργύρης Πεδουλάκης»

Δημοσίευση: 12 Σεπ. 2011

Το ματς με τη Γεωργία δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική από τη στιγμή που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Είναι λογικό να είναι επηρεασμένοι οι παίκτες γιατί σε τέτοια ματς δεν υπάρχει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και αυτό περνάει και στο σώμα που από ένα σημείο και μετά... δεν ακολουθεί. Νομίζω ότι αυτό απεικονίζεται ιδιαίτερα στους αριθμούς των ριμπάουντ Από την άλλη, η Ελλάδα σε σχέση με τη Γεωργία είχε περισσότερο βάθος στον πάγκο και σε ένα τόσο ελεύθερο παιχνίδι, στο τέλος πήραμε το αποτέλεσμα. Δεν κρατάμε, όμως, πολλά πράγματα από αυτό το ματς.

Έτσι, κι αλλιώς το γνωρίζουμε ότι το μυαλό όλων ήταν στο ματς με τη Γαλλία. Εδώ λοιπόν ξεκινούν τα... αληθινά ματς που έρχονται στα «χιαστί» για τα προημιτελικά. Η Γαλλία μια αθλητική ομάδα, με παιδιά που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και τα σωματικά τους προσόντα είναι που τους έχει φτάσει ως εδώ.

Ξέρουμε τον τρόπο που αγωνίζονται, δηλαδή με τον Πάρκερ να παίρνει τις πιο κρίσιμες επιθέσεις, τις πρωτοβουλίες στην επίθεση και γενικώς παίζει πολύ πικ-εν-ρολ και σπάει τη μπάλα αριστερά-δεξιά. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από έναν συγκεκριμένο παίκτη που θα «κολλήσει» επάνω του. Αυτά γίνονταν παλιά στο μπάσκετ. Πλέον, χρειάζεται ομαδική άμυνα, με σωστές περιστροφές (όχι όπως στο ματς με τη Ρωσία) για να μπορέσεις να περιορίσεις παίκτες σαν τον Πάρκερ.

Κάτω από το καλάθι τους υπάρχουν ψηλά και δυνατά παιδιά που με τον όγκο τους καταφέρνουν να δυσκολεύουν τις επιθέσεις των αντιπάλων, αλλοιώνουν θα λέγαμε το αντίπαλο παιχνίδι.

Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι πρώτα απ’ όλα να μην παρασυρθούμε στον τρελό ρυθμό που αρέσκονται οι Γάλλοι, πρέπει να εφαρμόσουμε τακτική απέναντι στο ανοιχτό γήπεδο που θα προτιμήσουν οι αντίπαλοι.

Από εκεί και πέρα, θα χρειαστούμε μεγαλύτερη ευστοχία από ότι στο ματς με τη Ρωσία. Γιατί, όταν θέλεις να γυρίσεις τη μπάλα και να βρεις τα ελεύθερα σουτ, πρέπει και να τα βάλεις.

Για να νικήσουμε τους Γάλλους, θα πρέπει για 40 λεπτά να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να πιάσουμε υψηλή απόδοση. Θεωρώ ότι είναι υπέρ μας το γεγονός ότι είμαστε το αουτσάιντερ της αναμέτρησης γιατί μάλλον θα μας κάνει καλό ψυχολογικά.
 

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής