ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Η κριτική είναι υγεία, όχι όμως και η ισοπέδωση...

Η κριτική είναι υγεία, όχι όμως και η ισοπέδωση...

Ο Γιώργος Δώνης σχολιάζει...»

Δημοσίευση: 17 Ιουν. 2012

Η πρόκριση στους «8» του Euro είναι αναμφίβολα τεράστια επιτυχία, αλλά το σπουδαιότερο είναι η σταθερότητα που δείχνει η Εθνική μας με τη συμμετοχή της στις μεγάλες διοργανώσεις.

Αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου, αφού στα μίνι τουρνουά δεν ξέρεις ποιο θα είναι τελικά το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Δυστυχώς, εμείς ως Έλληνες επειδή αρεσκόμαστε γενικώς στην έντονη κριτική, δεν διδασκόμαστε από το παρελθόν. Με συνέπεια, επειδή το ποδόσφαιρο είναι πάντα απρόβλεπτο, πολλές φορές οι διαψεύσεις να έρχονται άμεσα...

Θεωρώ ότι πάντα πρέπει να ασκείται κριτική σε παίκτες και προπονητές, γιατί αυτό είναι υγεία. Άλλο πράγμα, όμως, η κριτική και άλλο η ισοπέδωση. Αυτή η Εθνική διαθέτει ταλέντο και κάποιους νέους ποδοσφαιριστές που είναι μεγάλης κλάσης και είναι λογικό ακόμα και όταν δεν υπάρχει η αναμενόμενη απόδοση σε 1-2 ματς, να πρέπει να στηρίζονται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Σαμαράς.

Για το ματς με τη Ρωσία, πιστεύω ότι γενικά πολλές φορές η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και όπως το κερδίσαμε, έτσι θα μπορούσαμε και να το είχαμε χάσει.

Από τη στιγμή λοιπόν που προηγηθήκαμε λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, σε όλο το Β’ ημίχρονο, είχαμε πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, περιορίσαμε σωστά τους χώρους και δεν δώσαμε πράγματα στο παιχνίδι του αντιπάλου.

Ήταν η πρώτη φορά που προηγηθήκαμε μέχρι τώρα στο Euroκαι αυτό σημαίνει ότι, ότι όλοι έκαναν καλή διαχείριση του αποτελέσματος, το οποίο στο τέλος μας έφερε στους «8».

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή και προσωπικά είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια που κάνουν και αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο.

Αναφορικά με τον αντίπαλο, δεν νομίζω ότι έχει και τόσο μεγάλη σημασία ποιος θα είναι, αν και λογικά περιμένουμε τους Γερμανούς. Εμείς θα είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά ελπίζω ότι μπορεί να επαναληφθεί ένα ακόμη μικρό θαύμα, όπως το 2004 στην Πορτογαλία.
 

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής