ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
29.07.12 - Μέρα 1, Αναχώρηση από Σύνταγμα

29.07.12 - Μέρα 1, Αναχώρηση από Σύνταγμα

Οι Κυνηγοί της Πράσινης Κιβωτού»

Δημοσίευση: 09 Αυγ. 2012  | Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγ. 2012

Αναχωρούμε στις 14.00 από Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, ξεκινώντας το τρίτο πράσινο οδοιπορικό της Ευρώπης μέχρι το Βόρειο Ακρωτήριο. Οδηγούμε 2 αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενα υβριδικό και ένα που παίρνει αέριο ως καύσιμο. Και τα δύο παράγουν ηλεκτρική ενέργεια απο φωτοβολταικά που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή. Η ομάδα αποτελείται απο 13 επιστήμονες, καλλιτέχνες, οικονομολόγους και ειδικούς πληροφοριακών συστημάτων.

Kάνουμε εκεί και την πρώτη μέτρηση με ειδικό μετρητή. Μετρούμε διοξείδιο του άνθρακα, θερμοκρασία και υγρασία κάθε 200km καθώς και σε σημεία διανυκτέρευσης. Στο τέλος του ταξιδιού οι μετρήσεις θα καταχωρηθούν σε βάση δεδομένων και θα αξιολογηθούν με βάση υπάρχουσες μετρήσεις.

Στη διαδρομή σε ένα σταθμό βενζίνης κοντά στη Λάρισα γνωρίζουμε ενα ενθουσιώδη, νέο γεωργό που πρόσφατα ξεκίνησε γεωργικές δραστηριότητες και του παίρνουμε συνέντευξη. Λόγω της κρίσης και της διακοπής των επιδοτήσεων στις παλιές καλλιέργειες οι αγρότες αναζητούν καινούριες πιο αποδοτικές καλλιέργειες.

Ο συγκεκριμένος γεωργός καλλιεργεί αγριοαγγινάρα η οποία αποτελεί πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοκαυσίμου.

Στις 23.30 φτάνουμε στο Άγγιστρο και διανυκτερεύουμε στο ξενοδοχείο Χαμάμ. Στο Άγγιστρο βρίσκονται τα θερμά λουτρά, προϊόν γεωθερμικής δραστηριοτητας. Για ένα μεγάλο διάστημα παρέμειναν ανενεργά αλλά τα τελευταία χρόνια η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου αποκατέστησε τη λειτουργία τους.
 

Συνδέσεις

 

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής