ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Ιρλανδία – Ελλάδα – ΗΠΑ – Ισπανία: Οι πρωταθλητές των ελλειμμάτων

Ιρλανδία – Ελλάδα – ΗΠΑ – Ισπανία: Οι πρωταθλητές των ελλειμμάτων

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 11 Δεκ. 2012

Η λίστα των χωρών με τα μεγαλύτερα ελλείμματα την περίοδο 2008-2012 περιλαμβάνει τα γνωστά μέλη αλλά και μερικές εκπλήξεις όπως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία (πέμπτη στη λίστα).

Οι ΗΠΑ όμως χρωστούν σε δολλάρια και τυπώνουν αφειδώς όσα χρειάζονται τόσο για τους ίδιους όσο και για τους στενούς τους συμμάχους τους Άγγλους (δεν πήγανε τζάμπα μαζί τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν).

Για εμάς τους χρεοκοπημένους δυστυχώς δεν υπάρχουν παρά οι λιγοστές και υπό προϋποθέσεις δόσεις από την Ευρώπη.

Με άλλα λόγια μόνο η παραγωγή και οι εξαγωγές μπορούν να μας βοηθήσουν. Και μέχρι στιγμής λίγα πράγματα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλλον όλοι περιμένουν τη σωτηρία από τα πετρέλαια ή το φυσικό αέριο που ίσως υπάρχουν στη γη και τις θάλασσές μας. Ακόμη όμως κι αν αυτό είναι αλήθεια (και κανείς δεν θα ξέρει πριν γίνουν οι γεωτρήσεις), θα περάσουν τουλάχιστον 10 χρόνια για να μας αποδώσουν κάτι.

Μέχρι τότε τι θα τρώμε;

Γιώργος Στ. Επιτήδειος

Λέξεις κλειδιά

Ελλάδα, Ελλείμματα

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής