ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας στη διάρκεια συγκρούσεων: Σε αναζήτηση πρακτικών λύσεων

Καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας στη διάρκεια συγκρούσεων: Σε αναζήτηση πρακτικών λύσεων

Το blog του τέως Βρετανού Πρέσβη, Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν »

Δημοσίευση: 19 Δεκ. 2012

Ελπίζω να διαβάσατε τις πρόσφατες φιλοξενούμενες δημοσιεύσεις στο blog μου γύρω από το σημαντικό αυτό θέμα. Ήμουν πολύ ικανοποιημένος που είδα εμπειρογνώμονες και ακτιβιστές από ένα διαφορετικούς χώρους στο σεμινάριο που φιλοξένησα στην Κατοικία μου την περασμένη εβδομάδα. Θα ήθελα να επισημάνω μόνο μερικά από τα συμπεράσματα, ως σημαντικά για μελλοντική δράση:

· Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, αυτό δεν είναι πρόβλημα κάποιου άλλου, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά μπορεί εύκολα να προσγειωθεί στο κατώφλι μας. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε.

· Η κουλτούρα της ατιμωρησίας που τόσο συχνά περιβάλλει τη σεξουαλική βία απαιτεί μια νέα προσέγγιση από τη δικαιοσύνη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

· Είναι ζωτικής σημασίας η διεθνής κοινότητα να αποφύγει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά: αν υπάρχουν καταγγελίες εναντίον, για παράδειγμα, των ειρηνευτικών δυνάμεων, αυτές θα πρέπει να διερευνηθούν και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

· Αλλά, ακόμα κι έτσι, αυτό δεν είναι απλώς ένα νομικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με νέους νόμους. Πρέπει να καταλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε την ανθρώπινη και ψυχολογική διαστάση επίσης.

· Η φρίκη που βλέπουμε στις συγκρούσεις είναι συχνά οι συνέπειες των ανισοτήτων που εξακολουθούν να υφίστανται σε «κανονικές» συνθήκες. Αυτό εμφανίζει ευρύτερες προκλήσεις για την ανάπτυξη και τη διάδοση των δημοκρατικών αξιών.

Αυτό που βρήκα πιο ενθαρρυντικό, πέρα από την πειστική ανάλυση, ήταν το έντονο ενδιαφέρον μεταξύ των συμμετεχόντων να συνεχίσουν να συνεργάζονται για να βοηθήσουν στην εξεύρεση πρακτικών λύσεων. Εμείς αν μπορούμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε, θα το κάνουμε.
 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής