ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Σημειώστε στην ατζέντα σας... την εβδομάδα 27-31 Μαΐου 2013

Σημειώστε στην ατζέντα σας... την εβδομάδα 27-31 Μαΐου 2013

Beauty Lines»

Δημοσίευση: 20 Μαϊ. 2013
Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να κάνετε μια ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος από τους δερματολόγους της ΕΔΑΕ (Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας) σε όλη τη χώρα είτε στα ιατρεία τους είτε σε νοσοκομειακά ιδρύματα. Το ευχάριστο είναι ότι κάθε χρόνο η Ελληνική εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος έχει ιδιαίτερη απήχηση που αυξάνεται συνεχώς. Χρόνο με το χρόνο ολοένα περισσότεροι άνθρωποι εξετάζονται.Αποκλειστικός υποστηρικτής της εκστρατείας για 7η συνεχή χρονιά είναι τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay,τα οποία παρέχουν στους δερματολόγους συνεχή ιατρική ενημέρωση πάνω στη φωτοβιολογία (www.uv-damage.org), και μας ενημερώνουν για τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο (www.myskincheck.gr).Η φωτογραφία είναι από τη συνέντευξη Τύπου στην οποία παρευρέθηκα. (Από αριστερά προς δεξιά) Δημήτρης Κοτταράς Διευθυντής Ιατρικής Επικοινωνίας LA ROCHE-POSAY, Αλέξανδρος Ι. Στρατηγός Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Υπεύθυνος Οργανωτικής Επιτροπής Ευρωμελανώματος 2013, Φιλύρα Παπακώστα, Διευθύντρια Μάρκας LA ROCHE-POSAY, Δημήτρης Ρηγόπουλος, Καθηγητής Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος ΕΔΑΕ.

Τι έμαθα…

* Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης.

* Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

* Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα.

* Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0% και 8%.

* Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Αφιερώστε 5’ μόνο λεπτά για μια εξέταση.

www.myskincheck.gr: το καλύτερο site αυτοεξέτασηςΠολλές φορές, είτε όταν πρόκειται να γράψω ένα θέμα σχετικά με τον ήλιο είτε όταν θέλω να μάθω κάτι για προσωπικούς λόγους, ανατρέχω στο συγκεκριμένο site που είναι από τα πιο έγκυρα. Μέσω του www.myskincheck.gr μπορείτε να αξιολογήσετε το δικό σας επίπεδο κινδύνου, χρήσιμες συμβουλές από έμπειρους δερματολόγους, πληροφορίες για το πότε είναι ύποπτη μια ελιά, τρόπους προφύλαξης από τον ήλιο, τρόπους σωστής αντιηλιακής προστασίας, αλήθειες και μύθους γύρω από το μελάνωμα. Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε δερματολόγο (όχι μόνο για την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, αλλά για όλο τον χρόνο).

Ωστόσο, αν δεν έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε κάποιον δερματολόγο από τις 27 έως 31 Μαΐου, ή σας φαίνεται βουνό η διαδικασία, η ιστοσελίδα www.myskincheck.gr προσφέρει οδηγίες για αυτοεξέταση και χαρτογράφηση των σπίλων (ελιών), με τη μέθοδο ABCDE*. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας καθρέφτης χειρός.

*Συνιστώμενη μέθοδος από το “The Skin Cancer Foundation”
 

Περιγραφή


Κατερίνα Τσιλιμιδού
Με λένε Κατερίνα Τσιλιμιδού και γεννήθηκα στην Αθήνα. Όταν ξεκίνησα να δουλεύω στα περιοδικά, πριν από 16 χρόνια, δε φανταζόμουνα ποτέ ότι ο Τύπος θα με κέρδιζε ολοκληρωτικά... Το 2000 μπήκα στο δυναμικό του Cosmopolitan και μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, στα τέλη του 2002, άνοιξα την πόρτα του beauty department. Εργάστηκα 7 χρόνια ως assistant beauty editor στο Cosmopolitan και από τον Ιούνιο του 2010, βρίσκομαι, ως beauty editor, στο τελείως διαφορετικό, παρ’όλα αυτά αδελφό περιοδικό Vita.

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής