ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Το «αιώνιο» δάσος της Γιακουσίμα
Το «αιώνιο» δάσος της Γιακουσίμα

Το «αιώνιο» δάσος της Γιακουσίμα

Πυξίδα»

Δημοσίευση: 29 Αυγ. 2013

Θα μπορούσε να είναι και η πατρίδα των «Εντς», εκείνων των χαρακτήρων από την τριλογία του «Άρχοντα του δαχτυλιδιού» που έμοιαζαν με τεράστια, ομιλούντα δέντρα. Στην πραγματικότητα είναι ένα παρθένο, τροπικό δάσος στην καρδιά του μικρού νησιού Γιακουσίμα (Yakushima) της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για μια έκταση περίπου 12 τετραγ. χλμ. στην οποία δεν υπάρχει ίχνος παλαιότερης υλοτομίας. Εκεί έχουν ριζώσει βαθιά δέντρα Γιακουσούγκι (Yakusugi), οι επονομαζόμενοι «γιαπωνέζικοι κέδροι», που στέκουν αγέρωχοι εδώ και 2.300 χρόνια, απολαμβάνοντας την παρέα των ιαπωνικών πιθήκων και των ελαφιών σίκα. Το δάσος της Γιακουσίμα χαρακτηρίστηκε το 1993 από την UNESCO ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και δέχεται περίπου 300.000 τουρίστες ετησίως.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

Συνδέσεις

 

Tελευταία σχόλια

 • Κακο δε κανει

   

  Κακο δε κανει να εχουμε μετρια χρηση συνδεσης στο ιντερνετ..ας δουλεψουμε και λ

  Ανώνυμος / η
 • Η Ελλάδα που δεν αξιοποιεί τον Χρόνο!

   

  Από τότε που αυτή η ευλογημένη Χώρα έγινε Κράτος, οι Πολιτικοί της με την ευλογ

  Στέργιος Καλούδης
 • Απάντηση

   

  Επίτρεψέ μου κύριε Γεώργιε Επιτήδειε να διαφωνήσω με το σκεπτικό σου. Προσωπικώ

  Γεώργιος-Χαράλαμπος Κατρακίλης(Αντίοχος Αχαρνεύς)