ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Πού είναι η Έκθεση ΟΕΟ;

Πού είναι η Έκθεση ΟΕΟ;

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 04 Απρ. 2014  | Τελευταία ενημέρωση: 04 Απρ. 2014

Πριν από μερικές ημέρες μιλούσα με κάποια κορίτσια της τελευταίας τάξης του Λυκείου που παράλληλα μαθαίνουν γαλλικά σε φροντιστήριο.

Από αυτές έμαθα πως σήμερα για να πάρεις το πτυχίο των γαλλικών σου απαιτείται ως μέρος των εξετάσεων να γράψεις έκθεση 700 λέξεων. Για να αποφοιτήσεις από το ελληνικό σχολείο όπου διδάσκεσαι τη μητρική σου γλώσσα χρειάζεται να γράψεις έκθεση 500 λέξεων!

Θυμάμαι πως την εποχή που ήμουν εγώ μαθητής η έκθεση ήταν πάντα το μεγάλο Βατερλώ των εξετάσεων. Δεν μας μάθαιναν να σκεπτόμαστε και να εκφραζόμαστε σωστά οπότε δεν μπορούσαμε να διατυπώσουμε τι είχαμε στο μυαλό μας (αν υπήρχε τίποτα εκεί).

Επειδή όμως εδώ είναι Σοβιετία, αντί να βελτιώσουμε τη διδασκαλία καταργήσαμε την έκθεση ώστε να μην φαίνεται η ανικανότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. (Shifting the Goalpoasts, αφού δεν μπορώ να πετύχω αυτό που πρέπει αλλάζω το στόχο).

Υπάρχουν βέβαια κάτι κακοί ξένοι που κάνουν ακόμη συγκριτικές έρευνες και μας στέλνουν στον πάτο της Ευρώπης αλλά προφανώς πρόκειται για ανθέλληνες συκοφάντες. Έτσι δεν είναι;

Γιώργος Στ. Επιτήδειος

Λέξεις κλειδιά

έκθεση, εκπαιδευτικοί, εκπαίδευση

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής