ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Η εκδίκηση του Catman είναι ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Trump και το Brexit

Η εκδίκηση του Catman είναι ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Trump και το Brexit

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 21 Οκτ. 2016  | Τελευταία ενημέρωση: 21 Οκτ. 2016

Όταν ξεκίνησαν να γίνονται μόδα το Trash TV και τα Reality Shows στην Ελλάδα, είχα μεγάλη δυσκολία να επιχειρηματολογήσω εναντίον τους. Έννοιες όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είχαν ιδιαίτερη απήχηση στους συμπολίτες μου που απλώς ήθελαν να γελάσουν λίγο με όσους αυτοεξευτελίζονταν σε πολλά από αυτά. Ειδικά μάλιστα όταν οι πρωταγωνιστές ήταν και μειωμένης ευφυΐας με αποτέλεσμα να το διασκεδάζουν και οι ίδιοι.

Αμάρτημα όμως χωρίς τιμωρία δεν υπάρχει και σήμερα βλέπω πολύ καλά με ποιο τρόπο τιμωρεί η πραγματικότητα όσους προτίμησαν την καλοπέραση τους από την παλιομοδίτικη ηθική μερικών παράξενων σαν κι εμένα.

Ο λόγος που γελούσαν με τον εξευτελισμό των άλλων ήταν γιατί τους έκανε να νιώθουν ανώτεροι. Και επαναλαμβάνοντας αυτή την ιεροτελεστία αμέτρητες ώρες στο τέλος το πίστεψαν και οι ίδιοι. Είναι σίγουροι πως είναι πανέξυπνοι, καλά ενημερωμένοι και αλάνθαστοι. Δεν χρειάζονται συμβουλές και δεν υπάρχει κανείς πιο μορφωμένος, πιο έμπειρος ή πιο ικανός από αυτούς για να τους διδάξει οτιδήποτε.

- Έτσι διάλεξαν να φέρουν στην εξουσία τους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ παρότι καμία χώρα ποτέ δεν είδε άσπρη μέρα με κουμουνιστική κυβέρνηση.

- Ψήφισαν τους πατριδοφωνακλάδες του Καμμένου αγνοώντας τις χοντράδες της συμπεριφοράς τους και τον παλαιοκομματισμό τους που υποτίθεται πως πολεμούν.

- Και για να μην μένουμε μόνο στα δικά μας, οι Άγγλοι (και όχι οι Βρετανοί) αγνόησαν την πλειοψηφία των οικονομολόγων και προτίμησαν το Brexit γιατί ο μέσος επαρχιώτης της Κορνουάλης ξέρει καλύτερα από το London School of Economics και την Τράπεζα της Αγγλίας.

- Οι Αμερικάνοι πάλι είναι τόσο αστέρια που πιστεύουν πως ο πολλάκις χρεοκοπημένος Trump με τους τραμπουκισμούς του θα δώσει νέα πνοή στη χώρα του Λίνκολν και του Ρούσβελτ.

Φυσικά, οι απαντήσεις σε μεγάλα κοινωνικά φαινόμενα όπως η άνοδος των λαϊκιστών στον Δυτικό Κόσμο δεν είναι μονοδιάστατες. Για παράδειγμα, η μαζική εκπαίδευση παράγει πλέον ημιμαθείς που νομίζουν πως γνωρίζουν πολλά χωρίς ωστόσο να καταλαβαίνουν σχεδόν τίποτε. Σίγουρα λοιπόν έχει βάλει και αυτή το χέρι της για τη σημερινή κατάσταση. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς είναι δυνατόν οι αγράμματοι του περασμένου αιώνα να ψήφιζαν σοφότερους κυβερνήτες από τους σημερινούς εγγράμματους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως φοβάμαι πως ο εξαίρετος άγγλος φιλόσοφος Roger Scruton είχε δίκιο όταν έγραφε πως η κουλτούρα των μορφωμένων σήμερα είναι η κουλτούρα της κατακόμβης (catacomb culture). Όπως οι καλόγεροι του Μεσαίωνα διατήρησαν την αρχαία παιδεία αντιγράφοντας βιβλία που δεν διάβαζε σχεδόν κανένας, έτσι και εμείς θα πρέπει να διατηρήσουμε τις γνώσεις και τις αξίες μας μέχρι ο υπόλοιπος κόσμος να αναγνωρίσει πάλι τη χρησιμότητά τους και να τις αναζητήσει ξανά.

Μέχρι τότε υπομονή.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

-------------

Κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν έχει ανοσία στην ανικανότητα, τη βλακεία και την απάτη. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό παρακαλώ να μην με διαβάζει.

Λέξεις κλειδιά

reality show, εκλογές, ψηφοφόροι

 
 

Τα σχόλιά σας

 •  

  Άλλο ένα εξαιρετικό άρθρο

  Εξαιρετικός! Το αστείο είναι που κάποια από τα σχόλια επιβεβαιώνουν απόλυτα το άρθρο... #0002

  Απαντήσεις: 1 | Εμφάνιση όλων 

 •  

  H Κορνουάλη της Αγγλία και οι κομμουνιστές του Συριζα.

  Η Κορνουάλη δεν είναι στην Αγγλία αλλά στην Βρετανία. Όσο για ντο υπόλοιπο άρθρο δεν αξίζει κανένα σχόλιο... #0004

  Απαντήσεις: 1 | Εμφάνιση όλων 

 •  

  Γνώση?? Ποια Γνώση???

  αν η μη ημιμαθής γνώση σου χαρακτηρίζει "κομμουνιστές" τους τΣυριζάιους (ω μον ντιέ!) τότε αμφιβάλω για την χρησιμότητα της οπότε το όλο λογίδριο είναι εκ του περισσού (χωρίς "Π") προς το παρών μπορούμε όλοι να συνεχίζουμε να εργαζόμεθα άνευ παραπόνων δια τους Λάτσηστερ του Γρηκαίστερος καθώς θέλουν νέα Μεγαθαλαμηγό και λεμάνι να την παρκάρουν Hellinikon μεριά #0007

  απάντηση αναφορά 32ανάμεσα στους ορεινούς ιθαγενείς Ούγκα-Μούγκα   21/10/2016 13:32

  Απαντήσεις: 1 | Εμφάνιση όλων 

  •  

   Υπάρχουν πάρα πολλές κουμουνιστικές αριστερές και κάθε μια θεωρεί όλες τις άλλες προδότες και τα μέλη τους τυχάρπαστους. Έτσι αυτοχαρακτηρίζονται (συνεχιστές του ΕΑΜ κ.λπ.) οι ίδιοι οι Συριζέοι και δεν έχω σκοπό να αναλύσω αν λένε αλήθεια. Την κρίση των ψηφοφόρων τους σχολιάζω. #0006

  •  

   άμα ζήσεις 2-3 χρονάκια με τους Ελλνήδες-Έλλνες ιθαγενείς εις τα πάτρια ορεινά εδάφη θα σου λυθούν όλες οι απορίες του Τις πταίει και από τη στιγμή που αυτοί συστηματικώς ψηφίζουν τον όποιο Συστημικό Κοροϊδευτήρα εμψυχώνει τας ελπίδας τους όπως ψοφήσειν η αίγα του γειτόνος, πίστεψε με: Ελπίς Καμμία, πάμε γι'άλλη Γη άλλα μέρη... το αν αι Κουμουνισταί αποτελούν καθάρια ή διεφθαρμένη οπτική επί του ανθρώπινου κοινοβιακού γίγνεσθαι είναι έταιρου παππά ευαγγέλιο σε σχέση με τις μπαρούφες αυτοπροσδιορισμού του εκάστοτε τΣυριζαίου και ας είχε μακρά διαδρομή στο ΚΚΕ το Εσώτερον ή το Εξώτερον. Ο τΣυριζα αποτελεί πια απλώς επανάληψη ως ακόμα πιο Φάρσα της ΠΑΣΟΚοΙστορίας εν συνεχεία Δεξιάς διαφθοράς #0005

   απάντηση αναφορά 41ανάμεσα στους ορεινούς ιθαγενείς Ούγκα-Μούγκα   21/10/2016 20:42
 •  

  Θράσος

  "προτίμησαν το Brexit γιατί ο μέσος επαρχιώτης της Κορνουάλης ξέρει καλύτερα από το London School of Economics και την Τράπεζα της Αγγλίας." Φυσικά και ξέρει καλύτερα. Ξέρει εκεί στο χωριό του τουλάχιστον το βασικό, να έχει ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα. Έχετε μεγάλο θράσος κύριε, να υποστηρίζετε ότι η γνώμη σας μετράει περισσότερο από την πλειοψηφία. Η τράπεζα της Αγγλίας και όλες οι κεντρικές τράπεζες, δημιουργώντας χρήμα από αέρα κοπανιστό, βασιζόμενες στο χρέος, βασιζόμενες όπως κι εσείς σε μία μόνο από τις οικονομικές θεωρίες (του Κέϋνς) που είναι λανθασμένη, είναι υπέυθυνες για τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει ξεκινήσει στη Μ. Ανατολή, στη Β. Αφρική, στην Ουκρανία και αλλού. #0009

  Απαντήσεις: 1 | Εμφάνιση όλων 

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής