ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Τα ρομπότ είναι πλέον φθηνότερα από τους σκλάβους

Τα ρομπότ είναι πλέον φθηνότερα από τους σκλάβους

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 17 Μαρ. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 17 Μαρ. 2017

Κάποιος καλός άνθρωπος συνέκρινε το κόστος χρήσης ενός ρομπότ με εκείνο ενός σκλάβου, δηλαδή ενός ανθρώπου που εργάζεται μόνο για φαγητό και στέγη όπως θα έκανε αν ήταν πράγματι σκλάβος.

Το συμπέρασμα δυστυχώς είναι απογοητευτικό για τους ανθρώπους. Ακόμη και σε χώρες όπως η Κίνα, τα ρομπότ είναι πλέον φθηνότερα από τους άμισθους εργαζόμενους για πάρα πολλές εργασίες και θα γίνουν ακόμη πιο συμφέροντα για τον εργοδότη όσο περνάει ο καιρός.

Θα καταφέρει άραγε η ελληνική οικονομία να επιζήσει στον νέο κόσμο που έρχεται πουλώντας μόνο ήλιο και θάλασσα όπως κάνει τώρα; (Ναι γνωρίζω πως έχουμε και άλλες εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά όσο πάμε και τις χάνουμε.)

Κάποτε πρέπει επιτέλους να αντιγράψουμε τις επιτυχημένες χώρες αυτού του πλανήτη και να συνδέσουμε τα πανεπιστήμια με τις επιχειρήσεις ώστε να παράγουν γνώση και ευκαιρίες για δουλειά. Η φάμπρικα της παραγωγής πτυχιούχων χωρίς προσόντα για πρόσληψη στο δημόσιο τελείωσε πλέον.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Λέξεις κλειδιά

ρομπότ, ανεργία

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια