ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Πόσο πολύ μας αγαπάει ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ!

Πόσο πολύ μας αγαπάει ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ!

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 29 Μαϊ. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 29 Μαϊ. 2017

Ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος του Facebook είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Έχει δηλώσει μάλιστα πως θέλει να προσφέρει τον πλούτο του στην κοινωνία.

Με τα χρήματα που κερδίζει θα μπορούσε πολύ εύκολα να δώσει το 2% της περιουσίας του και με αυτά τα χρήματα να χρηματοδοτήσει τις σπουδές 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων (12.000$ για τον καθένα).

Τα κέρδη του facebook είναι 4 δις $ το χρόνο. Θα μπορούσε να δώσει 20.000$ σε διακόσιες χιλιάδες ανθρώπους για να χτίσουν νέες εταιρείες και να ωφεληθεί όλη η οικονομία.

Τι κάνει λοιπόν για να βοηθήσει όπως υποστηρίζει την ανθρωπότητα; Φτιάχνει μια ΕΠΕ (!) η οποία θα κάνει Lobbying ώστε οι πολιτικοί στις ΗΠΑ να θεσμοθετήσουν το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα για όλους τους πολίτες.

Είμαι υπέρ του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος αλλά έχω δύο ενστάσεις για την πρωτοβουλία του φιλάνθρωπου Μαρκ.

Η πρώτη είναι: Θα γίνεται Lobbying μόνο για το καλό της ανθρωπότητας και δεν θα χρησιμοποιηθεί αυτή η πολιτική ισχύς και για να συμφέροντα του ίδιου; Δεν το πιστεύω.

Η δεύτερη είναι ακόμη πιο σοβαρή: Ποιος θα πληρώσει για το κατώτατο εγγυημένο εισόδημα; Φυσικά οι πολίτες με τους φόρους τους. Ποιοι πολίτες; Εκείνοι που δεν είναι αρκετά πλούσιοι όπως ο Μαρκ ώστε να χρησιμοποιούν τους καλύτερους δικηγόρους και φοροτεχνικούς για να αποφεύγουν την εφορία φτιάχνοντας θυγατρικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Είμαι πολύ καχύποπτος;

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

Facebook, Ζούκεμπεργκ, κατώτατο εγγυημένο εισόδημα

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής