ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Πού φυλάνε το χρυσάφι τους οι πλούσιοι;

Πού φυλάνε το χρυσάφι τους οι πλούσιοι;

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 30 Μαϊ. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 30 Μαϊ. 2017

Όχι στην Ελλάδα φυσικά όπου ακόμη και οι θυρίδες μπορεί να γίνουν αντικείμενο έρευνας. Αυτοί που ξέρουν, χρησιμοποιούν φορολογικούς παραδείσους όπως τα γνωστά μας Νησιά Καϊμάν, ή, ακόμη καλύτερα, τα λιγότερο γνωστά Νησιά Βανουάτου. Με μηδέν φόρο περιουσίας, μηδέν φόρο κληρονομίας και σταθερές κυβερνήσεις μπορούν θεωρούν πως ό,τι αποθηκεύσουν εκεί θα μείνει για πάντα ασφαλές και ανώνυμο.

Στη φωτογραφία βλέπετε τις θυρίδες μιας τράπεζας στα Cayman Islands:

[Αποθήκη_Χρυσού]

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα πως θα είχαν το χρυσάφι και τα άλλα πολύτιμα υλικά μέσα σε κουτιά από πλαστικό. Φαντάζομαι πως έτσι είναι πιο ευέλικτο το σύστημα αποθήκευσης. Άλλωστε ο μικρός πληθυσμός των νησιών δεν επιτρέπει σε κάποιον ληστή να κινηθεί απαρατήρητος και να οργανώσει κάτι μεγάλο.

Ίσως να είναι καλή ιδέα για ταινία δράσης.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

χρυσάφι, θυρίδες, φορολογικοίο παράδεισοι

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής