ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Δημοτική Τράπεζα. Ανοησία ή μεγαλοφυές σχέδιο;

Δημοτική Τράπεζα. Ανοησία ή μεγαλοφυές σχέδιο;

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 31 Μαϊ. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 31 Μαϊ. 2017

Παντού στην Ευρώπη υπάρχουν παράπονα για την απροθυμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες και νέες επιχειρήσεις. Επειδή όμως αυτού του είδους οι εταιρείες δημιουργούν τις περισσότερες θέσεις εργασίας πολλοί ψάχνουν να βρουν κάποιο τρόπο για να τις βοηθήσουν.

Ο Δήμος του Warrington στην Βρετανία θεωρεί πως θα μπορέσει να λύσει αυτό το πρόβλημα ιδρύοντας τη δική του Τράπεζα. Η προσπάθεια μάλιστα είναι διακομματική καθώς ο Εργατικός Δήμαρχος βρήκε Συντηρητικό χρηματοδότη.

Η μια άποψη για το θέμα θεωρεί πως ο Δήμος είναι αξιέπαινος για την προσπάθειά του να σπάσει τα δεσμά της παραδοσιακής οικονομίας και να βοηθήσει την τοπική οικονομία με νέες μεθόδους.

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος με αναφορά στη γνωστή παροιμία για τα μεταξωτά εσώρουχα. Θα μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου εγχειρήματος ή θα πέσει θύμα της πολυπλοκότητάς του και θα χάσει τα χρήματα των δημοτών;

Το μέλλον θα δείξει. Καλές οι ιδέες αλλά ειδικά στην Ελλάδα έχουμε χορτάσει από αυτές. Η υλοποίηση είναι που δείχνει ποιος και τι αξίζει και τι όχι.

Ευχόμαστε πάντως στον Δήμο κάθε επιτυχία. Όλες οι προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο αξίζουν της προσοχής μας.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

δημοτική τράπεζα

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής