ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Σε λίγα χρόνια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν φθηνότερα από τα συμβατικά.

Σε λίγα χρόνια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζουν φθηνότερα από τα συμβατικά.

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 01 Ιουν. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 01 Ιουν. 2017

Οι προβλέψεις για το κόστος των αυτοκινήτων αναφέρονται στο λεγόμενο TCO (Total Cost of Ownership) δηλαδή για το σύνολο της δαπάνης που επιβαρύνει τον κάτοχο ενός αυτοκινήτου (αγορά, καύσιμα, συντήρηση, φόροι).

Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το μεγάλο έξοδο είναι η αγορά τους, καθώς το καύσιμο και η συντήρηση του ηλεκτρικού κινητήρα έχουν ελάχιστες απαιτήσεις. Από το κόστος αγορά τώρα σχεδόν το 50% της τιμής αφορά τη μπαταρία. Οι νέες τεχνικές παραγωγής όμως θα μειώσουν το κόστος της κατά 77% μέχρι το 2030.

Έτσι υπολογίζεται πως από το 2025 και μετά, δηλαδή σε μόνο 8 χρόνια, η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα απαιτεί συγκρίσιμη δαπάνη με εκείνη ενός συμβατικού. Εννοείται βέβαια πως δεν θα μείνουμε εκεί επειδή η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα βοηθήσει να μειωθεί περαιτέρω η τιμή τους χάρη στις οικονομίες κλίμακας.

Αν καταφέρουμε να βγούμε σε καμία δεκαετία από την κρίση μας βλέπω όλους με ηλεκτρικά αυτοκίνητα λοιπόν. Υγεία νάχουμε να το δούμε.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

ηλεκτρικά αυτοκίνητα

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής