ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Οι ποδοσφαιριστές στην Μ. Βρετανία ζητούν να πληρωθούν σε ευρώ

Οι ποδοσφαιριστές στην Μ. Βρετανία ζητούν να πληρωθούν σε ευρώ

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 07 Ιουν. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 07 Ιουν. 2017

Οι εγχώριοι οπαδοί της δραχμής πιστεύουν πως με ένα δικό μας νόμισμα η χώρα θα γίνει παράδεισος και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα πληθωρισμού.

Η Βρετανία όμως που πάντοτε είχε δικό της και πολύ αξιοπρεπές νόμισμα μας δείχνει μια άλλη πραγματικότητα. Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το Brexit αλλά ο πληθωρισμός είναι στα ύψη λόγω της διαρκούς υποτίμησης και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων όλων και μειώνεται.

Δεν είναι παράξενο λοιπόν που τα αστέρια του αγγλικού πρωταθλήματος ζητάνε να πληρωθούν σε ευρώ.

Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι πως το τσουνάμι εξαγωγών που ονειρεύονται οι οπαδοί των υποτιμήσεων δεν φαίνεται να εμφανίζεται στη Βρετανία και δεν υπάρχει φυσικά ούτε μια στο εκατομμύριο να εμφανιστεί ποτέ στην Ελλάδα. Ο εισαγόμενος πληθωρισμός από την υποτίμηση τρώει μεγάλο μέρος από τις μειώσεις τιμών που προσφέρει η μείωση της αξίας του νομίσματος και τελικά η οικονομία δεν κερδίζει σχεδόν τίποτε.

Τι σημασία έχουν όλα αυτά όμως. Τα λογικά επιχειρήματα δεν έχουν καμία αξία για όσους είναι αποφασισμένοι να βρουν μεσία που θα μας βγάλει εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα από την κρίση. Και δυστυχώς αυτοί είναι πάρα πολλοί στην χώρα μας.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

δραχμή, πληθωρισμός, υποτίμηση, Brexit

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής