ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Η πρώτη καταδίκη σε θάνατο λόγω σχολίων στο facebook.

Η πρώτη καταδίκη σε θάνατο λόγω σχολίων στο facebook.

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 12 Ιουν. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 12 Ιουν. 2017

Αντιτρομοκρατικό (!) δικαστήριο στο Πακιστάν καταδίκασε σε θάνατο τον 30χρονο κ. Taimoor Raza για σχόλια που έκανε σχετικά με τον Προφήτη Μωάμεθ και τις γυναίκες του σε πράκτορα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που συνομιλούσε μαζί του στο facebook.

Συνολικά, η επιχείρηση της πακιστανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που είχε στηθεί πριν ένα χρόνο και είχε ως στόχο τη Σιϊτική μειονότητα της χώρας οδήγησε στις συλλήψεις 15 ατόμων όλων με την κατηγορία της βλασφημίας.

Εκτός από το παράλογο της καταδίκης σε θάνατο κάποιου για οποιαδήποτε σχόλια στο facebook, και μάλιστα κατόπιν προτροπής μυστικού πράκτορα, το γεγονός πως ασχολείται με το θέμα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δείχνει πόσο έχουν αλλοιωθεί οι λέξεις στην εποχή μας. Κάνεις ό,τι θέλεις, παραβιάζεις ό,τι νόμους και ηθικές αρχές επιθυμείς αλλά αφού το κάνεις στα πλαίσια αντιτρομοκρατικής δράσης όλα καλά.

Και για όσους θεωρούν πως αυτά είναι μακρινά πράγματα και δεν μας αφορούν υπενθυμίζω πως πριν από μερικά χρόνια η Βρετανική Κυβέρνηση δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία των Ισλανδικών Τραπεζών μετά από τη χρεοκοπία τους εφαρμόζοντας διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου που υποτίθεται πως είχε ψηφιστεί μόνο για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών και δεν θα επηρέαζε σε τίποτε άλλο την λειτουργία της κοινωνίας.

Ο αυταρχισμός είναι πολύ κοντύτερα απ’ ό,τι φανταζόμαστε.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

Facebook, βλασφημία, καταδίκη

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής