ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
500.000 τόνοι ατσάλι το χρόνο από 14 ανθρώπους

500.000 τόνοι ατσάλι το χρόνο από 14 ανθρώπους

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 23 Ιουν. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 23 Ιουν. 2017

Πώς ανταγωνίζεσαι τα φθηνά εργατικά χέρια χωρών όπως η Κίνα; Με εξειδίκευση και τη χρήση υψηλής τεχνολογίας.

Στην Αυστρία το χωρίο του Donawitz ασχολείται με τη σιδηρουργία από τον 15ο αιώνα. Κάποτε εκεί βρισκόταν το μεγαλύτερο σιδηρουργείο της Ευρώπης αλλά ο παγκόσμιος ανταγωνισμός κάνει τη ζωή όλο και πιο δύσκολη για τους μεταλλουργούς της περιοχής.

Έτσι, εξειδικεύτηκαν στην παραγωγή ατσάλινων καλωδίων στην οποία είχαν μεγάλη τεχνογνωσία και δημιούργησαν ένα νέο πλήρως αυτοματοποιημένο χαλυβουργείο.

Τέτοιες βιομηχανίες ήταν μέχρι πρόσφατα φορείς μεγάλου πλούτου για την περιοχή που βρίσκονταν επειδή απασχολούσαν χιλιάδες ανθρώπους και με τον τρόπο αυτό έδιναν ζωή σε ολόκληρες πόλεις. Όταν όμως χρειάζονται μόνο 14 άνθρωποι για να λειτουργήσει το εργοστάσιο γίνεται φανερό πως η ανεργία θα συνεχίσει να χτυπάει την πόρτα όλο και περισσότερων ανθρώπων.

Τι θα κάνει η Ελλάδα σε αυτό το περιβάλλον;

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

ανεργία, Τεχνολογία

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής