ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Drones που βλέπουν μέσα από τοίχους

Drones που βλέπουν μέσα από τοίχους

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 27 Ιουν. 2017

Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με αυτά, πως μπορείς να αναγνωρίσεις τα αντικείμενα μέσα σε ένα κλειστό δωμάτιο χρησιμοποιώντας εκπομπές ραδιοκυμάτων στη συχνότητα του Wifi.

Για πρώτη φορά όμως ερευνητές του University of California, Santa Barbara κατάφεραν να φορτώσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό πάνω σε drones.

Δύο αυτόνομα ιπτάμενα εργαστήρια πετούν στις δύο πλευρές μιας γωνίας του κλειστού χώρου και με τις κεραίες τους εκπέμπουν ραδιοκύματα. Με ειδικούς αισθητήρες λαμβάνουν την ηχώ των κυμάτων και μετά τη στέλνουν σε έναν κεντρικό σταθμό για επεξεργασία.

Η τεχνολογία δεν είναι ακόμη τόσο ακριβής όσο θα ήθελαν οι δημιουργοί της αλλά φυσικά δεν διαθέτουν τόσους πόρους όσους έχουν οι μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων χωρών.

Αν συνεχίσουμε έτσι σύντομα θα διαβάζουν ακόμη και τις σκέψεις μας. Με την ευκαιρία ενημερώστε τους ψεκασμένους φίλους σας πως αν καλύψεις το κεφάλι σου με αλουμινόχαρτο η ανάγνωση των εγκεφαλικών κυμάτων μας δεν γίνεται πιο δύσκολη όπως πιστεύουν πολλοί. Αντίθετα διευκολύνεται για κάποιες συχνότητες!

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

drones, παρακολούθηση

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής