ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Δεν παίρνεις απολυτήριο Λυκείου αν δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι θα κάνεις στη ζωή σου!

Δεν παίρνεις απολυτήριο Λυκείου αν δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι θα κάνεις στη ζωή σου!

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 07 Ιουλ. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 07 Ιουλ. 2017

Οι δημοτικές αρχές του Σικάγου των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως σύντομα οι μαθητές δεν θα αποφοιτούν από το High School (Λύκειο για εμάς) αν δεν έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πώς θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Αν δεν έχουν εγγραφεί σε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή δεν έχουν βρει δουλειά τότε δεν θα λαμβάνουν το απολυτήριό τους.

Οι εμπνευστές του σχεδίου υποστηρίζουν πως με τον τρόπο αυτό θα υποχρεώσουν να νέα παιδιά να ασχοληθούν σοβαρά με το μέλλον τους.

Ο αντίλογος φυσικά είναι πως, αν το εκπαιδευτικό σύστημα κάνει σωστά τη δουλειά του, τα παιδιά θα είναι αρκετά ώριμα για να δουν σοβαρά το μέλλον τους. Διαφορετικά, το όλο σύστημα είναι απλώς μια ομολογία της αποτυχίας των σχολείων να διδάξουν στους μαθητές όσα πραγματικά χρειάζονται για τη ζωή.

Δεν λείπουν βέβαια και οι conspiracy theories που υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα σχέδιο να κρατηθούν τα παιδία υπό τον έλεγχο του ακαδημαϊκού συστήματος και να τους απομυζήσουν (μέσω τον student loans) όσο περισσότερα χρήματα γίνεται.

Αν ο Δήμαρχος καταφέρει να περάσει το σχέδιό του, θα εφαρμοστεί από το 2020. Λυπάμαι τα καημένα τα παιδιά που γίνονται πειραματόζωα στις ιδέες κάθε άσχετου. Κάτι σαν την Ελλάδα δηλαδή.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικό σύστημα

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής