ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Πιτσαρία με ρομπότ μαγείρους

Πιτσαρία με ρομπότ μαγείρους

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 12 Ιουλ. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 12 Ιουλ. 2017

Δεν συναντάς συχνά μάγειρες που να γνωρίζουν προγραμματισμό αλλά το προσωπικό της πιτσαρίας Zumes στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ διαθέτει και τέτοιους.

Ο λόγος είναι πως η κουζίνα διαθέτει μια σειρά από ρομπότ μάγειρες για να φτιάχνουν και να ψήνουν πίτσες! Κάποια από αυτά είναι ιδιοκατασκευές, ενώ άλλα είναι τροποποιημένα ρομπότ διαφορετικής αρχικής χρήσης. Για παράδειγμα, το ρομπότ που απλώνει την ντομάτα πάνω στην πίτσα είναι μοντέλο που κανονικά χρησιμοποιείται στη γραμμή παραγωγής εργοστασίων για τη συναρμολόγηση προϊόντων.

Χάρη στα ρομπότ αυτά η πιτσαρία μπορεί να παράγει δεκαπλάσιες πίτσες από όσες άλλες με το ίδιο προσωπικό. Φυσικά οι εργαζόμενοι στο Zumes αμείβονται καλύτερα από τον μέσο μάγειρα, λόγω των ειδικών τους προσόντων, αλλά δυστυχώς όχι 10 φορές καλύτερα. Περισσότερα κέρδη λοιπόν (ή χαμηλότερες τιμές για τους πελάτες) αλλά και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων χαμηλής εξειδίκευσης που δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Σύντομα ένας κάτοικος της Καλιφόρνια θα μπορεί να πάει σε ένα εστιατόριο για να φάει φαγητό μαγειρεμένο από ρομπότ και μετά να καλέσει ένα όχημα χωρίς οδηγό για να τον μεταφέρει σε ένα μπαρ με ρομποτικό προσωπικό όπου θα συνεχίσει τη βραδιά του.

Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος (Brave New World).

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

ρομπότ, ανεργία, εξειδίκευση

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής