ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Ποια είναι η νέα μεγάλη ανερχόμενη δύναμη στο χώρο της ενέργειας;

Ποια είναι η νέα μεγάλη ανερχόμενη δύναμη στο χώρο της ενέργειας;

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 14 Ιουλ. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 14 Ιουλ. 2017

Η πρώτη χώρα σε επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα είναι σήμερα η Κίνα και η δεύτερη οι ΗΠΑ. Στην τρίτη θέση όμως (τέταρτη αν η ΕΕ θεωρηθεί ως ενιαία χώρα) βρίσκεται η Ινδία.

Με επαφές φέτος για επενδύσεις στον Καναδά, τη Βενεζουέλα και σχέδια για εξορύξεις πετρελαίου στη γειτονιά μας (στα ανοικτά του Λιβάνου) η μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου αρχίζει πλέον να δείχνει τη δύναμη της.

Η ινδική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτατα και ο πληθυσμός της χώρας συνεχίζει να αυξάνει οπότε η ισχυρή ενεργειακή πολιτική αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την εξέλιξη της νέας δύναμης της Ασίας.

Όσο περνάει ο χρόνος θα ακούμε όλο και περισσότερο για την Ινδία. Άλλωστε οι Γερμανοί είναι ήδη εκεί και τους πουλάνε τον βιομηχανικό εξοπλισμό που χρειάζεται η χώρα αφού πλέον η Κίνα δεν τους έχει τόσο ανάγκη όσο παλαιότερα.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

Ινδία, ενέργεια

 
 

Τα σχόλιά σας

 • σιγά τη δημοκρατία

  Στήν ινδική <>οι ψήφοι εξαγοράζονται με λίγα χρήματα ή απειλές στους φτωχούς δουλοπάρικους των γεωκτήμονων.Οσο για το βιοτικό επίπεδο της μάζας του λαού είναι άθλιο,ή διαφορά δε είναι επίστευτη .Όταν εκμεταλέυομαι στο έπακρο το πλεόνασμα που δημιουργούν οι χαμηλοί μισθοί και το απεριόριστο εργατικό δυναμικό τότε επένδυω στην ενέργεια για να αυξήσω τα κέρδη.Οταν σε 50 χρόνια τα κέρδη,σε ένα ποσοστό,περάσουν και στο λαό θα αυξηθούν οι παροχές τότε ξανα μιλάμε. #0001

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής