ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις των bloggers που φιλοξενούνται στο in.gr δεν απηχούν κατ' ανάγκη την άποψη του in.gr. Η επιλογή των φωτογραφιών και των βίντεο γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των bloggers. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση κάποιου blog ή έχει οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το in.gr.
 
Τα λεφτά μου είναι καλύτερα από τα γονίδιά σου

Τα λεφτά μου είναι καλύτερα από τα γονίδιά σου

Ο Κόσμος του Αύριο»

Δημοσίευση: 21 Ιουλ. 2017  | Τελευταία ενημέρωση: 21 Ιουλ. 2017

Είναι γνωστό πως στις ΗΠΑ συνυπάρχουν ο μεγάλος πλούτος με τη μεγάλη φτώχεια. Πολλές φορές μάλιστα ένας απλός δρόμος χωρίζει τις επαύλεις από τις τρώγλες.

Για τους κοινωνιολόγους, επιδημιολόγους κ.λπ. αυτή η γειτνίαση αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία να μελετήσουν τις διαφορές ανθρώπων που ζουν στην ίδια πρακτικά περιοχή, αναπνέουν τον ίδιο αέρα, δέχονται τις ίδιες καιρικές συνθήκες και τους χωρίζει μόνο ένα πράγμα: Το χρήμα.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε οι διαφορές είναι συντριπτικές. Θα μου πείτε πως αυτό είναι ήδη γνωστό, ποιος ο λόγος για περεταίρω έρευνα.

Την απάντηση τη δίνει μια μαύρη αμερικανίδα επιστήμονας που μεγάλωσε σε ένα φτωχό προάστιο της Νέας Υόρκης αλλά χάρη στην ευφυΐα της και μια σειρά από ευτυχείς συμπτώσεις κατάφερε να αποφοιτήσει από το Harvard.

Η κυρία Melody Goodman μας εξηγεί πως ό,τι δεν μπορείς να μετρήσεις είναι σχεδόν σα να μην υπάρχει. Αν όμως καταφέρουμε να μετρήσουμε πόσο και με ποιους τρόπους επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων παράγοντες όπως ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και ο τρόπος που λειτουργούν οι μικρές κοινωνίες και οι γειτονιές θα μπορέσουμε να βρούμε και τρόπους να αντιστρέψουμε τις αδικές.

Εγώ θα προσθέσω μόνο πως έτσι γίνονται οι πραγματικές επαναστάσεις και οι κοινωνικές αλλαγές. Όχι με ουρλιαχτά αμόρφωτων ψεκασμένων όπως φαντασιώνονται οι ψευτο-κοινωνικοί αγωνιστές στη χώρα μας.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής

Αν βρίσκετε καταθλιπτικά όσα γράφω μερικές φορές σας δεν σας αδικώ Για αντίδοτο σας προτείνω να δείτε μερικές γελοιογραφίες για να χαλαρώσετε.

Λέξεις κλειδιά

υγεία, πλούτος

 
 

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr

Tελευταία σχόλια

 • Ενας "ξένος" ΕΛΛΛΗΝΑΣ

   

  Οταν πριν από καιρό διάβασα τυχαία το πρώτο σας κείμενο (δεν ξέρω εάν είχαν προ

  Αντώνης Κίσαμος
 • Ελληνόφωνε Άγγλε..

   

  .. καλώς να μας έρθεις και να εισπράξεις απο την Ελλάδα και τους Έλληνες τα κέρ

  Ο Αγγλόφωνος Έλληνας
 • ΦΕΎΓΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

   

  Φεύγει ο χρόνος Φεύγει ο χρόνος σαν νεράκι, φεύγει και γίνεται το χτες. Ο ήλιος

  Γιώργος Ι. Μποτής